Rocket Science Engineering

We unveil the future
of the 4th Industrial Revolution

We are here to listen from you. Deliver exellence!

First things first – this isn't a new technology. Nor is it a business discipline. It means machines using self-optimisation, self-configuration and even artificial intelligence to complete complex tasks.

Angela Merkel

Trailing your path

Unraveling the mystery of skills 4.0

IEEE Engineering Day bring together brilliant engineers from all over in Portugal

It's a space for knowledge and experience sharing, where you can find new ideas and talents. Get involved in great presentations and talks about what is going on in our world! Share your thoughts! Get engaged with this community!

Eday 2018 edition

Changing your
perception on state-of-the-art technology

I4.0 is here, lets embrace it together

The history of engineering day goes as far as 1990. Ever since, each edition focus on specific subjects, important to the world.
This year's edition we switch the focus to Industry 4.0. We gathered a knowledgable panel on this issue to provide you with the foundations you need to contribute to this new era.

Our Speakers

Inspiring a new IEEEer every day

Francisco Almada Lobo

CEO at Critical Manufacturing | Industry 4.0 specialist | Hiring MES, Automation, Sales and Software Engineers

Samuel Ferreira

Wireless Product Manager, Responsible for Huawei 5G promotion

Rui Costa

CTO at Veniam. Patent author, geek by training, compulsive learner, and founder of global online educational platform. All-in for vehicular networks, decentralized distributed systems, future of mobility, autonomous vehicles, and online education impact in smaller communities.

Pedro Ribeiro

VP Engineering at Center of Engineering Bosch Aveiro

Paulo Fernandes

Solution Architect at Outsystems

Paulo has 8+ years of experience in business requirements analysis and solutions design. He has coordinated professional services, managed projects and multi skilled teams in many geographies such as Hong Kong, Dubai and Switzerland. As a Solution Architect at Outsystems, Paulo has been supporting sales and pre-sales activities in Portugal for Outsystems customers.

Catarina Silva

Professor at Polytechnic of Leiria

ReMAP H2020 Project - Realtime Condition-based Maintenance for Adaptive Aircraft Maintenance Planning. ReMAP will contribute to reinforce the European leadership in aeronautics by developing an open-source solution for aircraft maintenance, the Integrated Fleet Health Management (IFHM) system.

Prof. Yong Yan

University of Kent

Distinguish Lecturer - IEEE IMS

sn session speaker time duration
01 Reception & Taling Seats - 09.00 30 min
Welcoming Session - IEEE Portugal Section IEEE-PT Chair - José Silva 09.30 15 min / each
ISCTE Representative 09.45
02 Keynote: "Industry 4.0 - beyond the hype and where to start" Francisco Almada Lobo, CEO at Critical Manufacturing 10.00 30 min
03 Coffee Break N/A 10.30 30 min
04 I - Talk About Hardware, Telecommunications and Networks Moderator : Luis Oliveira 30 min / each
Huawei - Samuel Ferreira - Hardware for communication and IOT 11.00
Veniam - Rui Costa - "The Future of Connected Autonomous Mobility: Moving terabytes of data between vehicles and the cloud." 11.30
05 Awards IEEE Portugal Section 12.00 30 min
06 Lunch Break N/A 12.30 1h30 min
07 Keynote: "Bosch technology to enhance quality of life – A bridge to the future” Pedro Ribeiro - VP Engineering at Center of Engineering Bosch Aveiro 14.00 30 min
08 II - Talk About Software Moderator: João Pedro Oliveira

30 min / each
OutSystems - Paulo Fernandes - "The role of low-code in the 4th Industrial Revolution" 14.30
Catarina Silva - "ReMAP H2020 Project - Realtime Condition-based Maintenance for Adaptive Aircraft Maintenance Planning" 15.30
Huub - Luis Roque 16.00
09 Coffee Break N/A 16.00 30 min
10 Keynote: "Measurement and monitoring through electrostatic sensing" Moderator: Octavian Postolache

60 min
Prof. Yong Yan - University of Kent - Distinguish Lecturer - IEEE IMS 16.30
11 Closing Session IEEE PT Chair - José Silva 17.30 30 min

Pricing table

Are you conviced already? Join us on EDay by grabbing your ticket.

recommended

IEEE Member

For the best ones
Free w/fee
  • Entrance
  • Lunch and Coffe Break (10€)
  • Promo Gift

Non-IEEE Member

Early Bird
15
  • Entrance
  • Lunch and Coffe Break (10€)
  • Promo Gift

Non-IEEE Member

Normal Price (15/09/2018)
20
  • Entrance
  • Lunch and Coffe Break (10€)
  • Promo Gift

Our Sponsors

-

Join our network with nearly 500.000 participants all over the globe.

IEEE and its members inspire a global community to innovate for a better tomorrow through its more than 423,000 members in over 160 countries, and its highly cited publications, conferences, technology standards, and professional and educational activities. IEEE is the trusted “voice” for engineering, computing, and technology information around the globe.

Become a Member